Sourcemod Installation freezes my game

Run your own game server? Chat with other server admins here.
User avatar
Posts: 50

Sourcemod Installation freezes my game

Post by EranthisAconite » 29 Apr 2012, 23:51

I managed to get sourcemods working years ago and trying to install them again seems to be pure disaster. I've done everything tutorials ask for and yet it seems I can't get the mods working correctly.

-I downloaded sourcemod 1.5.0 for windows
-I downloaded mmsource 1.9.0 for windows
-the contents have been merged into my directory
-metamod.vdf is moved into the add-ons folder
-removed all the previous plugins I had
-incorporated my steam ID into "admins_simple"

All of these procedures were added and according to most videos, the console commands included "sm" and "meta". Typing these into my console, I get nothing. So I decided I need to change the launch options to "-insecure"

After typing this into the launch options, I try to make a new game, singleplayer, local server, anything, and the loading screen instantly freezes near the end of the loading bar. I have to ctrl+alt+delete every time this happens.

What am I doing wrong?
Last edited by MattGranger on 01 May 2012, 21:57, edited 1 time in total.

User avatar
Posts: 629

Post by Roflmahwafflz » 30 Apr 2012, 05:23

youre doing nothing wrong, i was having the same exact problem. I went back to sourcemod 1.3 or 1.4 and it worked for me I would suggest you try it as well, for some reason the latest version of sourcemod is screwing up the host games (but not dedicated servers)
(BTW if you intend to host you need -insecure in launch options and you need to run it as a local server)
Honestly if going back to 1.3 or 1.4 doesnt work its something i missed on how youre installing it.
Try installing it by following: http://www.youtube.com/watch?v=pvED5xzhpPQ
^thats how I install mine and it always works for me on first try.
Other than that I cannot see that you are doing anything wrong.
You... I know you.

User avatar
Posts: 50

Re:

Post by EranthisAconite » 30 Apr 2012, 22:21

I removed all of sourcemod's previous contents and put in 1.4.3-hg3479.zip
Same thing happens.

I removed everything and replaced sourcemod with 1.3.9-hg3195.zip
Same thing happens.

Did the game freeze on you during loading?
Do you think it has something to do with metamod?
Is metamod.vdf suppose to be in plug-ins?


Return to Left 4 Dead 2 Server Admins